2018. július 16., hétfő

FÉLVÉREK - Egy kis előzmény és háttér információ a sorozathoz


    Wyoming állam 1500-as évek. Az őslakosok ekkor még fehér embert sem láttak, s a farkasokat tisztelték. Több falka osztotta fel egymás között a területet. Az emberek pedig nem is sejtették, hogy a farkasok között voltak egészen különlegesek is. Alakváltók. Az indián törzsek sámánjai képesek voltak különböző állatok alakjait felvenni, így ők tartották a kapcsolatot ezekkel a különleges alakváltókkal. Az ő közvetítésükkel kölcsönösen segítették egymást, és sokáig úgynevezett szimbiózisban éltek. A fehér ember megjelenése és térhódítása viszont lassan és egyre drasztikusabban elnyomta, szinte teljesen megsemmisítette ezt a hagyományt.
A McElhanely név évek hosszú sora alatt meghatározó, vezető klán névjegye lett, miközben olyan helyen is hatalmi harcok folytak, amiről sokan nem is tudtak.
Egy Kapun túli világban... 
Arjun McElhanely ezen harcok és szövetségek között taktikusan lavírozva vált vezetővé. Érdekből kötött házasságot, s ebből két fiú született: Judah és Lawrence. Idősebbik fia, Judah születése körül viszont sok volt a titok, de mindent az idő homályába tudott burkolni a vezér, és megtartani a klán erős hatalmi szerepét. Arjun a fiai mellé vette s gyermekeként nevelte egyik elesett falkavezérének fiát Maximus McGintyt. A fiatal alfa nem csupán testvérként nőtt fel Judah mellett, de felnőtté válva személyi testőre is lett.
Az alakváltók, a másfajta életformák között a McElhanely névnek már híre volt. Erős falkák tartoztak a klán vezetése alá és sikeres, tartós szövetségeket kötöttek más klánokkal.
Volt viszont olyan örök ellentét, ami soha nem változott az idők folyamán, az pedig a farkasok és a vámpírok közötti harc. 
A vámpírok között legalább olyan hírneve volt a Goings klánnak, mint a McElhanelynek a farkasok között.
E két vezető faj - vegyesen -, más-más létformáktól kapott támogatást. Voltak, akik a farkasok mellett tették le a voksukat voltak, akik a vámpírokat támogatták, voltak, akik csupán kalmár módjára megpróbáltak közöttük és csatározásaik között ellavírozva hasznot húzni maguknak.
A fajok között kellett, hogy legyen egy független, mindenekfelett álló rendtartó és felügyelő erő. Ezek voltak a félvérek. Pontosabban azok, akiken a rúnák megjelentek, hogy a megfelelő képességeiket és tulajdonságaikat erősítsék a feladatuk ellátásához. Hogy miért éppen félvérek? Mert egyszerre több fajhoz tartoztak, és mivel a vér kötelez, így úgy gondolták csakis félvér tud tárgyilagosan és igazságosan dönteni, hiszen több szemszögből látja a dolgokat. Persze a mindenható erők, nem mindenkit jelöltek ki őrzőnek. Attól, hogy valaki félvérnek született, még nem lehetett azonnal őrző. De őrző, csakis félvér lehetett!
Voltak, akik elfogadták az őrzők jelenlétét és segítették a munkájukat. Elismerték őket mindenekfelett állóknak, a törvények betartatóinak, de voltak, akik csak akadályt láttak bennük a hatalmi harcaikban.
Valamiben azért minden faj egyetértett. A keveredéseket nem igazán tolerálták. Így viszont nem is sok őrző született. Sőt! Volt ahol egyenesen halálig menő üldöztetés folyt a más fajjal kötelékre lépők ellen. Így volt ez a Goings klánnál is, amikor a klán vezér lánya egy Warlockot választott a saját népe helyett.
Volt egy legenda, egy jövendölés, egy szakrális őrzőről.

A szakrális (istentől való, természetfeletti) őrző legendája

Gyökerei a legcsodálatosabb hely kapujában,
Mégis az erőszak hozza és kíséri e világban.
Több élete van, mint egy macskának,
Hiába kívánják és adná át magát is a halálnak.
Teste és a lelke megjárja a poklot,
S a hontalan, új vérrel talál majd otthont.
Kitartó s vakmerő harcával vér nélkül fog győzni
Ugyanazon földön több fajnak megélhetést adni.
Ezerszer több életet ment majd meg, mint amennyit ő maga kiontott,
S évszázadok óta ősi ellenségeknek, biztosít békében otthont!

Andres Goings ugyan meghalt, de fia Nicholas továbbvitte apja szellemét, ám átírva a saját szabályai szerint. Ki akarta használni a jövendölést, hogy ha valóban megszületik ez a szakrális őrző, és történetesen az egyik vérvonala vámpír, akkor az, teljesen az is legyen, támogatva majd az ő hatalmát.
Arjun viszont szövetségeseket akart maga köré gyűjteni. Főleg azon a területeken, ahol fenntartással voltak irányában. Judahot küldi, egy ilyen - ám igen fontos - területen élő klán vezetőjéhez tárgyalni, hogy szövetséget kössön vele. Judah a közvetlen testőrségével indul el a Clear Creek-i McNulty klánhoz tárgyalni...



Ezekben olvashatjátok a történet folytatását:


2 megjegyzés: